1001 Penyakit Hilang Dengan Air Soya Pak Alee

ESP ialah Energizing Soy Protein

“Ala, ada ja soya yang non-GMO dan organik kat kedai. Pak Abu yang tanam sendiri soya tu. Dah tu, buat apa nak beli soya ESP sampai beratus ringgit?” – Statement bagi orang yang kurang membaca dan mengkaji..

ESP ini memang banyaklah kelebihannya. Dari aspek processing dia sendiri (under control heat bagi nak pastikan protein dalam ESP tak hancur dan mudah diserap badan) saja tak ada siapa boleh lawan. Belum lagi tentang low GI, tak ada pewarna dan pengawet, rendah lemak, ada calcium dan essential vitamin B. Banyak lagi dan nak senaraikan memang terlalu banyak.

 

atasi-gastrik-dengan-shaklee

ESP terbukti ia buat pengidap gastrik puas hati

 

Cuma nak highlight satu benda yang setakat ni takde produk lain yang boleh lawan ESP (dia macam Vivix satu-satunya produk yang dibuktikan secara saintifik boleh repair DNA). ESP satu-satunya produk yang dibuktikan secara saintifik mengandungi semua protein asid amino yang diperlukan oleh badan kita, termasuk 9 essential asid amino yang badan kita tak akan boleh hasilkan sampai bila-bila.

Lepat itu pula, protein-protein yang kita sentiasa makan macam ayam ke ikan goreng ke..ini habis hancur sebab dah kena panas (protein sangat sensitif dengan haba. Tinggi sikit saja protein tu dah berubah kepada struktur gumpalan yang kemudian buat badan kita susah nak serap. Bila susah nak serap, sel jadi tak cukup protein. Walaupun kita tetap hentam daging gulai kat kenduri kawin tu bermangkuk-mangkuk sekalipun).

 

esp-untuk-ibu-berpantang

ESP untuk ibu berpantang

 

 

Kenapa Penting Sangat Protein Asid Amino Ini?

Sebab semua sel dalam badan kita perlukan protein yang secukupnya untuk sel-sel itu buat kerja dalam badan kita. Bila sel kita tak cukup protein, sel-sel yang mati tak dapat nak digantikan dengan sel-sel baru yang lebih sihat (sel-sel kita ini sentiasa mati dan diganti dengan yang baru tau). Bila sel-sel yang diganti tu makin lama makin tak sihat (sebab tak cukup protein), itu yang satu-satu penyakit datang. Kulit kusam lah, jerawat tak hilang-hilang lah, badan-badan lemah, imuniti badan lemah, dan macam-macam lagi..

Kesimpulannya, protein-protein ini sangat penting untuk sel badan kita dan ESP adalah satu-satunya produk (dibuktikan secara saintifik) yang mampu bekalkan semua keperluan protein. Sebab itu lah, pada yang amalkan ESP ini termasuk saya akan bancuh dan minum air ESP hari-hari, walaupun ada air kotak soya yang organik atau non-gmo sekalipun.

Tahniah pada yang sudah sama-sama amalkan ESP. Yang belum (terutama para suami), tolong lah minum sama. Bukan apa, demi kesihatan kita semua. Buat para isteri boleh lah tolong bancuhkan buat para suami ya.. 🙂

Ingat, ESP satu-satunya produk yang ada semua asid amino. Sebab itu lah, SHAKLEE IS THE BEST.

 

 

pengedar-shaklee-klang_4

Dapatkan Dengan Harga Terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge