Atasi Serta Rawat Rabun Dan Silau Mata Dengan Berkesan

 

Mata adalah organ yang paling penting yang mesti dijaga. Dengan mata jugalah memudahkan kita untuk melakukan banyak kerja dan perkara. Bersyukur pada yang memiliki mata yang sihat dan dapat melihat dengan jelas.

Dalam masa yag sama ramai juga yang memiliki masalah pandangan mata yang rabun atau silau. Mata antara yang mempunyai sel mata yang berjuta-juta serta sensitif dengan cahaya.

Pandangan yang normal jarak 200 kaki adalah sangat jelas tetapi pada yang rabun mata pandangan pada jarak 20 kaki pun dah kabur atau sangat tidak jelas.

 

cara-atasi-serta-rawat-rabun-dan-silau-mata

 

Rabun dan silau mata boleh diatasi dan dirawat pada peringkat usia muda mahupun tua. Rata-rata ramai yang menganggap kalau rabun sekarang sampai ke tua lah rabun. Pemikiran sebegini adalah salah.

Rabun Jauh – dikenali sebagai Myopia. Bermasalah untuk melihat objek yang jauh hingga terpaksa mengecilkan mata untuk melihat dengan fokus. Tetapi untuk objek depat dapat melihat dengan jelas.

Rabun Dekat – dikenali sebagai Hyperopia. Biasanya yang rabun dekat adalah pada usia tua. Kabur apabila melihat objek dekat dan sebaliknya jelas melihat objek jauh.

Rabun silau – dikenali sebagai Astigmatism. Masalah rabun silau berlaku bila cahaya yang masuk ke dalam mata menyebabkan mata menjadi sakit dan tak tahan dengan cahaya. Ini biasa sangat terjadi sukar bila memandu waktu malam.

Rabun jauh, dekat dan silau antara puncanya adalah kekurangan nutrisi pada sel mata. Saya ingin kongsikan nutrisi penting untuk atasi serta rawat rabun dan silau mata yang ramai orang perlu tahu.

 

Cara Atasi Serta Rawat Rabun Dan Silau Mata

Setiap apa yang kita makan ada peranan penting terhadap setiap tubuh badan kita. Termasuklah dengan organ mata. Mata yang sihat perlu ambil makanan yang sihat.

Antara Makanan Yang Baik Untuk Mata

Telur baik sangat mata sebab mengandungi Vitamin A, lutein, zeaxanthin dan zink yang baik untuk mata. Vitamin A baik untuk lindungi kornea mata. Lutein, zeaxantin dan zink berfungsi cegah dari terkena masalah katarak mata.

Lobak sangat terkenal untuk menjaga kesihatan mata. Mengandungi Vitamin A dan beta karoten yang membantu cegah pada jangkitan mata yang serius pada permukaan mata.

Ikan terutamanya ikan salmon yang mengandungi minyak ikan omega-3 yang baik untuk mata. Asid lemak omega-3 membantu kesihatan retina mata pada bahagian belakang mata. Juga bantu elak dari mata menjadi kering.

 

Vitamin Untuk Atasi Serta Rawat Rabun Dan Silau Mata

Ramai yang kurang yakin dengan amalkan makan vitamin rabun dah boleh hilang. Sebenarnya cara amalkan vitamin setiap hari dapat mengurangkan masalah rabun dan silau mata, malah boleh hilang terus.

 

cara-atasi-serta-rawat-rabun-dan-silau-mata-4

Vitamin rabun dan silau mata

 

Vitamin bagi atasi serta rawat rabun dan silau mata ialah Vivix, Omega Guard dan Carotomax.

 • Vivix
  • Vivix membantu repair atau baiki sel-sel yang lemah pada bahagian atau sekitar mata. Sel yang lemah atas faktor usia juga boleh membantu.
  • Vivix tinggi dengan antioksida yang memberi tenaga pada keseluruhan mata.

 

 • Omega Guard
  • Vitamin yang tinggi dengan asid lemak omega 3 berfungsi untuk baiki otot-otot disekitar bahagian mata. Bahagian retina terutamanya.
  • Bantu cegah dari sebarang jangkitan mata.

 

 • Carotomax
  • Carotomax tinggi dengan Vitamin A dan Beta Koretena yang sangat diperlukan untuk mata yang sihat.
  • Elak dari mata berselaput pada permukaan lapisan mata.
  • Perlu diambil konsisten untuk mendapat kesannya supaya nutrisi vitamin sampai ke bahagian mata.

 

Pengalaman Yang Berjaya Atasi Rabun Dan Silau Mata

Testimoni Rabun Dan Silau Mata #1

cara-atasi-serta-rawat-rabun-dan-silau-mata-3

 

Testimoni Rabun Dan Silau Mata #2

cara-atasi-serta-rawat-rabun-dan-silau-mata-1

 

Testimoni Rabun Dan Silau Mata #3

cara-atasi-serta-rawat-rabun-dan-silau-mata-2

 

Harga Dan Cara Mendapatkan Vitamin Rabun Dan Silau Mata

Kesihatan mata adalah sangat penting dan orang sanggup lakukan apa saja demi mata. Ada yang ambil kos beribu-ribu ringgit untuk buat pembedahan mata. Kos vitamin untuk mata ini tidaklah cecah sampai ribu-ribu dan yang penting ia selamat diperbuat dari bahan semulajadi dan berkesan.

Harga setiap satu vitamin adalah seperti berikut:

Vivix – RM475 (sebotol 150ml)

Omega Guard – RM144.43 (sebotol 90biji)

Carotomax – RM82.15 (sebotol 30biji)

Total : 701.58

 

Jika anda berminat boleh dapatkan harga diskaun dengan hubungi atau WhastApp saya Rahayu 0132050607.

Cara mendapatkannya ialah :

 • Boleh hubungi atau WhatsApp saya Rahayu 0132050607. (klik saja HP no saya)
 • COD bagi kawasan Klang dan Shah Alam, penghantaran pos laju bagi seluruh Malaysia.
 • Atau boleh dapatkan terus dengan pembelian secara online dengan klik button “Beli Sekarang” dibawah.

 

Vitamin asbab anda sembuh..

 

p/s: Pastikan anda dapatkan vitamin ini dari saya kerana saya akan konsult anda cara betul dan berkesan. Kerana pengambilan yang salah tak memberi kesan. Pastikan consultation dari yang bertauliah.

 

Peluang Menguntungkan Buat Bisnes Dengan Modal Hanya RM80

Sumber 1

Sumber 2

Sumber 3

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge