AyuRosman Archive

Show Posts in

Cara Atasi HB Rendah Semasa Mengandung Terbukti Berkesan

  Antara masalah kesihatan semasa mengandung ialah bacaan Hb (hemoglobin) dalam darah rendah. Perkara ini sangat di ambil berat oleh doktor, setiap bulan mesti dipantau. Untuk atasi Hb rendah biasa doktor akan beri ubat. Tetapi sedar tak kalau ambil ubat doktor pun bacaan Hb masih pada bacaan

9 Tips Menyusukan Bayi Selama 6 Bulan Tanpa Gagal

  Setiap ibu mesti rasa ingin menyusukan bayi cukup selama 6 bulan eksklusif hingga sebaiknya 2 tahun. Banyak usaha dah dilakukan supaya dapatkan berikan yang terbaik untuk bayi kesayangan. Antaranya kerap pam konsisten setiap beberapa jam sebab kita tahu lagi kerap pengeluaran susu atau demand jadi semakin

8 Makanan Yang Sihat Membantu Atasi Rabun Mata

  Mata organ paling penting yang mesti dijaga. Jika anda mengalami masalah rabun mata beberapa makanan yang perlu diambil untuk fokus pada mata yang sihat. Terutama sekali ia membantu pada mereka yang ingin atasi masalah rabun mata. Untuk meningkatkan kesihatan mata bukan sahaja fokus kepada lobak merah

Atasi Serta Rawat Rabun Dan Silau Mata Dengan Berkesan

  Mata adalah organ yang paling penting yang mesti dijaga. Dengan mata jugalah memudahkan kita untuk melakukan banyak kerja dan perkara. Bersyukur pada yang memiliki mata yang sihat dan dapat melihat dengan jelas. Dalam masa yag sama ramai juga yang memiliki masalah pandangan mata yang rabun atau

9 Kelebihan Ibu Yang Menyusukan Bayi

  Ibu-ibu disarankan untuk menyusukan bayi secara ekslusif bagi tempoh enam bulan pertama selepas saja bayi dilahirkan. Kerana waktu enam bulan pertama ini tiada makanan yang lebih hebat selain susu ibu sebagai antibody kepada bayi. Ibu yang menyusukan bayi mesti tahu tentang ini. Bagi ibu-ibu yang menyusukan

Cara Atasi Masalah Kulit Muka Berjerawat Dengan Berkesan

  Sempat suami bercerita “muka budak-budak sekarang teruk betul jerawatnya, jerawat batu besar-besar diorang tak pandai jaga muka ke apa ya?” saya mencelah, “faktor hormon dan pemakanan kurang sihat sekarang tak sama macam dulu. Jadi dia orang kenelah atasi masalah kulit muka berjerawat tu. Memang rasa tak

6 Vitamin Penting Untuk Ibu Mengandung Dan Bayi

  Tahniah buat ibu yang sedang mengandung pada trimester pertama. Perasaan bila ditakdirkan hamil terasa nikmat gembira sangat, terutama sekali yang mengandung kali pertama. Dah semestinya anda nak beri sesuatu yang terbaik untuk bayi pertama ni kan? Perkara paling penting anda perlu dapatkan ialah vitamin untuk ibu

10 Sebab Peluang Bisnes Online Ini Menguntungkan

  Sekarang ni ramai orang menjalankan bisnes online bersepah macam cendawan. Macam-macam jenis jualan. Contoh butik kedai baju yang hebat sekarang ini dulu sebenarnya pun bermula dengan peluang bisnes online secara kecil-kecilan. Alasan tak tahu nak mula sebenarnya semua orang bermula dari tak tahu juga, tapi dengan

Pengalaman Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Berkesan

  Nak hilangkan parut chicken pox bukannya mudah dan keyakinan diri pun down bila muka penuh dengan parut. Ada parut chicken pox yang jenis berlubang akibat garu sebab gatal-gatal. Kebiasaannya chicken pox ni akan terkene hanya sekali seumur hidup. Punca chicken pox adalah daripada virus yang akan

Peluang Perniagaan Yang Menguntungkan Dengan Modal RM80

  Dalam keadaan kos sara hidup yang tinggi sekarang ini ramai orang terpaksa melakukan kerja lebih masa untuk tanggung kos keluarga untuk terus hidup. Ada mulut-mulut yang perlu disuapkan makan, anak-anak terutamanya. Mencari-cari pekerjaan lain atau peluang perniagaan yang menguntungkan dan murah itu dah semestinya. Khabarnya ada