Cara Atasi HB Rendah Semasa Hamil Dalam 2 Minggu

Bagi ibu hamil mesti rasa stress bila tiap kali datang klinik kerajaan biasa akan dimarah kerana hb rendah. Kadang boleh pening rasanya macam mana nak atasi hb rendah sebelum hamil tak ada pun masalah ini. 

Ya benar, memang masalah hb rendah ini antara masalah yang biasa ibu hamil hadapi. Tapi anda mesti kena kawal dan atasinya sebelum ia merbahayakan diri ibu dan kandungan. 

Kesan Dan Akibat HB Rendah

Hb rendah terjadi apabila sel darah kurang dalam badan untuk membawa oksigen untuk ke tisu dan kan merencatkan tumbesaran baby dalam kandungan. 

Kesan hb rendah akan menyebabkan ibu mudah rasa cepat penat, pucar, tak boleh fokus, pening kepala. Pernah suatu ketika dulu kawan saya di pejabat tiba-tiba pengsan kerana hb rendah semasa hamil.

Selain itu ia boleh menyebabkan keadaan lebih kritikal apabila terpaksa melahirkan bayi yang pramatang, bayi yang kurang berat badan, perkembangannya terencat dan ibu juga boleh meroyan dan kemurungan selepas bersalin. 

Cara Atasi HB Rendah Dengan Suplemen

Oleh itu ibu hamil mesti elakkan dan atasi hb rendah sebelum perkara yang tak diingini terjadi. Amalkan sesuatu makanan yang boleh mencukupkan nutrisi dalam badan untuk naikkan hb atau tambah darah. 
Cara Atasi HB Rendah Dengan Cukupkan Zat Nutrisi

Suplemen atau makanan tambahan sangat senang di amalkan kerana ia berbentuk tablet yang mudah ditelan dan yang paling penting ia mengandungi zat nutrisi yang lengkap untuk ibu dan baby.

Suplemen yang perlu diamalkan ialah Vita-lea, dimana ia adalah multivitamin yang lengkap dengan mineral dan zat besi. Ia bantu merangsang dan membentuk sel darah merah.

Suplemen ke-2 ialah B-complex. Ia mengandungi asid folic dan 8 kumpulan vitamin B yang bantu tumbesaran janin dan ia sebagai anti stress, ia bantu kawal stress.

Kemudian amalkan vitamin c, dimana ia bantu menyerap kemampuan zat besi, mineral dan vitamin B dengan optimum dalam tubuh. Ia juga bantu tingkatkan sistem imun dalam badan untuk cegah jangkitan.

Testimoni Naikkan HBcara atasi hb rendah semasa hamil


Nak Dapatkan Set Vitamin HB Rendah

Untuk pertanyaan anda boleh terus hubungi atau WhatsApp saya Rahayu 0132050607, anda juga boleh dapatkan suplemen ini dari saya. Saya akan bantu anda guide hingga dapat HB yang cantik.Jemput klik & baca entry ini, mungkin anda berminat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge