Cara Atasi Sakit Tumit Kaki Boleh Berjalan Semula

Cara Atasi Sakit Tumit Kaki Boleh Berjalan Semula

Pada kali ini saya ingin kongsikan cara atasi sakit tumit kaki yang menyebabkan anda nak lakukan kerja harian pun terganggu. Bila bangun tidur nak pijak lantai terasa sakit sangat bahagian tumit.

Setiap orang berpotensi untuk mendapat sakit tumit kaki tidak kira anda gemuk atau kurus. Jika sakit tumit disebabkan anda gemuk antara puncanya ialah berat badan yang berlebihan.

Tapi kalau orang kurus pula yang sakit tumit kaki ada kemungkinan berpunca dari masalah urat saraf atau ada masalah tisu pada bahagian tumit.

Antara punca-punca dan penyebab yang menyebabkan sakit tumit kaki adalah kerana kekurangan nutrisi kalsium dalam badan. Ada beberapa nutrisi yang boleh anda amalkan sebagai cara atasi sakit tumit kaki dengan selamat dan berkesan.

Anda perlu amalkan nutrisi B-complex dimana ia bantu betulkan urat saraf pada bahagian tumit kaki. Selain itu ia juga bantu menukarkan makanan kepada tenaga serta hilangkan rasa stress pada otot tumit kaki.

Seterusnya anda kena amalkan Ostematrix ia adalah nutrisi kalsium yang dilengkapi dengan magnesium sekali. Ia bantu untuk melegakan urat saraf. Selain itu ia bantu memampatkan tulang untuk elak tulang terlebih.

Kemudian amalkan juga Omega Guard. Ia adalah omega-3 berfungsi meredakan rasa sakit ngilu mencucuk-cucuk ditumit kerana omega ini bersifat anti radang. Jika sakit omega bantu redakan rasa sakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge