Cara Atasi Sembelit Ketika Berpantang Dengan Mudah

 

Assalamualaikum

 

Sembelit ketika berpantang adalah suatu yang amat menyeksakan dan musuh utama bagi ibu-ibu diluar sana, betul tak? Begitu juga dengan saya suatu ketika berpantangkan anak pertama.

Sembelit ketika berpantang anak pertama buat saya rasa tak nak beranak lagi, sebab sesuatu yang agak ngeri jika jahitan ketika bersalin terbuka semula.

Beberapa tips atau cara yang ingin dikongsikan kepada ibu-ibu semua bagaimana cara saya  atasi sembelit ketika berpantang anak kedua, sangat berbeza berpantangkan anak pertama. Mungkin waktu anak pertama tak ada pengalaman kot.. 🙂

cara atasi sembelit ketika berpantang _3

 

 

Cara Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Cara #1: Amalkan minum air kosong

Amalkan dan banyakkan minum air kosong dengan banyak. Kebiasaannya orang tua-tua akan larang ibu-ibu yang sedang berpantang untuk minum air kosong dengan banyak, sebab takut nanti luka lambat kering.

Cuba ibu-ibu faham tentang isu minum banyak air ni. Jika kita kurang minum air kosong najis akan menjadi keras. Dengan minum air secukupnya dapat bantu najis menjadi lembut dan tak akan sembelit ketika berpantang. Menyusu badan memang kerap haus, jadi air sangat penting.

cara atasi sembelit ketika berpantang _4

 

Cara #2: Makan buah-buahan dan sayuran

Ibu-ibu yang dalam pantang digalakkan untuk mengambil makanan yang teratur, terutama sekali amalkan makan makanan yang berserat seperti buah-buahan dan minum cecair seperti sup-sup.

Waktu berpantang dulu saya amalkan makan buah oren dan ia memang bantu mudah untuk melawas. Tapi seronok makan sampai lupa dah terlebih, kesannya anak pula yang kembung sebab menyusu badan. Dinasihatkan ibu-ibu boleh ambil buah oren tapi dengan kuantiti yang sedikit atau pun boleh buat jus oren, ambil sedikit saja kesian pula anak nanti.. 🙂

cara atasi sembelit ketika berpantang _7

 

Cara #3: Amalkan Alfalfa dan OsteMatrix

Alfalfa dan Ostematrix ini adalah suplemen khas bagi yang ada masalah sembelit. Gandingan dua suplemen ini bukan saja boleh melawas tapi ia juga berfungsi melembutkan najis.

Alfalfa fungsi bagi mudah melawas dan Ostematix berfungsi melembutkan najis. Dua suplemen ini memang saya tak pernah lupa untuk ambil setiap hari supaya saya tak sembelit ketika berpantang. Alhamdulillah..

cara atasi sembelit ketika berpantang _8

 

Inilah cara saya untuk elak dari kene sembelit ketika berpantang, jadi ibu-ibu yang sedang hamil dan nak get ready untuk elak dari kene sembelit boleh amalkan saja Alfalfa dan Ostematrix ini.. 🙂

Ada video pendek nak dikongsikan kepada anda, pengalaman bagaimana cara atasi sembelit ketika berpantang.. 🙂

 

Gandingan dua suplemen Alfalfa dan Ostematrix ini hanya berharga RM128. Alfalfa ada 330biji dan Ostematrix ada 120biji. Jika diambil ia akan habis dari sebulan ke dua bulan.

Bestnya dua suplemen ini bukan baik untuk ibu tapi untuk anak juga, sebab ia bantu untuk banyakkan susu ibu untuk bayi juga. Selain tu dapat bantu buang angin dalam badan waktu berpantang.

 

Pengalaman Ambil Set Sembelit Ketika Berpantang

Testimoni #1,

cara atasi sembelit ketika berpantang _1

 

Testimoni #2,

cara atasi sembelit ketika berpantang _2

 

Testimoni #3,

cara atasi sembelit ketika berpantang

 

Sembelit memang sangat menyeksakan bagi ibu dalam pantang, takkan anda mampu sakit sembelit berterusan. Kalau paksa teran juga nanti jahitan terbuka lagi bertambah buruk pula nak kene pergi hospital.

Suami pun kesian tengok isteri dalam pantang seksa betul, kesian nak suruh beranak lagi lepas ni agaknya. Ada yang sembelit dalam toilet sampai nangis-nangis..saya la tu.. 🙂

Anda dinasihatkan untuk dapat sekarang bagi Set Sembelit Ketika Berpantang sekarang, jangan bertangguh lagi.. 🙂

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya, Ayu_Rosman 013 205 0607

 

 

Ayu_Rosman

013 205 0607

Geng FB: AyuRosman

SID: 915071

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge