6 Cara Banyakkan Susu Badan Bagi Ibu Bekerja – Pasti Berkesan!

 

Sedar tak sedar cuti berpantang dah nak habis, nak masuk pula alam pekerjaan seperti biasa masuk pejabat, kilang atau sebagainya. Kepala pula mula fikir macam mana cara banyakkan susu badan, stok susu ada tapi cukup ke?

Persoalan macam tu pernah jadi pada saya dulu sewaktu mengandung anak no 2. Dalam hati ni memang nak susukan anak hingga cukup 2 tahun dan tak nak gagal macam anak no 1 dulu, 6 bulan saja bagi susu badan.

 

cara-banyakkan-susu-badan-3

 

Semangat punya pasal nak banyakkan susu badan saya ikhtiar pelbagai cara banyakkan susu badan. Dah tentu sebagai ibu yang bekerja mahukan cara yang paling mudah, cepat dan berkesan untuk banyakkan susu badan.

 

Tips Dan Cara Banyakkan Susu Badan Bagi Ibu Bekerja

Paling utama ialah badan ibu perlu sihat. Ibu perlu makan makanan yang sihat serta berzat dan elakkan makanan yang boleh menyebabkan susu semakin kurang.

 

  • Ibu wajib jaga kesihatan diri, amalkan minum air masak yang banyak antara 2-3 liter sehari. Biarlah berkali-kali ke tandas sekali pun sebab terkencing, asalkan dengan air masak dapat bantu banyakkan susu badan.

 

  • Elakkan minum-minuman yang berais dan berkafein. Ini antara punca yang akan buat susu berkurangan.

 

  • Amalkan makan sayur hijau dan buah yang banyak. Ambil ikan dan ayam juga dengan nasi waktu lunch dan makan petang.

 

  • Semasa berpantang ibu perlu biasakan diri kerap nyusukan anak. Bila ibu kerap nyusukan anak bermakna susu akan dihasilkan lagi dengan banyak. Bukan lagi kerap kita susukan bayi, susu akan jadi kering. Tetapi susu akan jadi bertambah banyak.

 

  • Elakkan stress yang berpanjangan. Stress buat susu kurang juga. Jangan pandang ringan.

 

  • Menyusukan bayi memang sangat meletihkan. Disebabkan itu ibu sangat digalakkan untuk mengambil vitamin/suplemen yang bantu ibu bertenaga. Dalam masa yang sama vitamin/suplemen ini bantu banyakkan susu badan seperti milkbooster.

 

Cara_Tambahkan_Susu_Ibu_6

 

Milkbooster Bantu Banyakkan Susu Badan

Sebagai ibu bekerja kadang sibuk uruskan hal pejabat, makan pun sikit saja kadang tak sempat. Dulu saya tak tahu tapi selepas saya amalkan milkbooster yang bantu banyakkan susu badan ini, susu mula banyak, badan jadi bertenaga.

Milkbooster ini bantu saya bertahan nyusukan anak hingga 2 tahun. Bukan saya saja tapi ramai ibu yang berjaya nyusukan anak hingga 2 tahun sebab maintain susu banyak dengan amalkan vitamin milkbooster ini.

 

Jom lihat TESTIMONI cara banyakkan susu badan, KLIK SINI. Sebelum tu saya nak belanja anda satu testimoni yang berjaya banyakkan susu badan.

 

cara-banyakkan-susu-badan-1

 

Sebarang pertanyaan tentang cara banyakkan susu badan boleh hubungi atau WhatsApp saya 0132050607.

Mari klik dan baca : Power Pumping Teknik Berkesan Banyakkan Susu Badan

 

Salam Ikhlas dari saya, Ayu @ KakCun 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge