Cara Berkesan Dan Selamat Atasi Sembelit Semasa Berpantang

 

Sembelit semasa berpantang adalah satu keadaan yang sangat ngeri. Ngeri sebab takut jahitan terbuka semula..betul tak? Akak sendiri pernah alaminya sewaktu dalam pantang anak pertama, perasaannya rasa serik untuk beranak kali kedua.

 

Kurang Minum Air Masak Punca Mudah Sembelit Semasa Berpantang

Antara sebab kenapa kita sembelit semasa berpantang ialah sebab kurang minum air. Kita mudah terikut-ikut cara orang lama-lama, katanya kalau minum air berlebihan kesannya luka jahitan dibawah akan lambat baik dan sembuh.

Kita sendiri sedia maklum badan kita perlukan air yang banyak supaya tak hidrat atau kekurangan air dalam badan. Dalam masa yang sama air perlu minum banyak sebab kita menyusukan bayi. Bayi perlukan susu, ibu perlu minum air masak. Jadi air perlu ambil lebih.

 

atasi-sembelit-semasa-berpantang-6

jangan risau pasti ada cara berkesan untuk atasi sembelit semasa berpantang

 

Selain itu kita ada juga amalkan jamu-jamu atau air akar kayu. Jadi jamu-jamu kebiasaannya ia agak panas, sebab antara fungsinya nak kene panaskan badan. Sesiapa yang amalkan jamu badan cepat hidrat, minum air masak sangat perlu untuk elak sembelit semasa berpantang.

 

Sekarang Tiada Lagi Masalah Sembelit Semasa Berpantang

Apa yang akak kongsikan ini adalah berdasarkan pengalaman sendiri dan orang lain, sembelit semasa berpantang sebaiknya elakkan. Tetapi itu semua dulu semasa berpantang anak pertama. Sejak kenal dengan produk Shaklee dah tak pernah sembelit lagi.

Akak amalkan 2 produk wajib ini untuk elak sembelit semasa berpantang iaitu Ostematrix dan Alfalfa. Ostematrix adalah kalsium dan Alfalfa adalah tumbuhan dari pokok Alfalfa.

 

atasi-sembelit-semasa-berpantang-7

Ostematrix dan Alfalfa boleh atasi sembelit semasa berpantang

 

Ada kesan sampingan lain ke? Soalan ini biasa sangat orang akan tanya. Untuk pengetahuan ia tidak beri kesan sampingan yang mendatang keburukkan, malah ia memberikan kesan yang baik kepada ibu dan bayi.

 

Kesan Jika Ambil Set Elak Sembelit Ini

Selain ia dapat atasi masalah sembelit semasa berpantang ia juga baik untuk menambahkan susu badan. Ia juga dapat elak dari rasa sakit-sakit badan, kalsium pada Ostematrix elok untuk atasi sengal-sengal badan semasa berpantang.

 

atasi-masalah-sembelit-ketika-berpantang-2

Testimoni berkesan untuk atasi sembelit semasa berpantang

 

Ada beberapa lagi testimoni dari pengalaman pelanggan-pelanggan lain yang pernah amalkan set ini untuk atasi sembelit semasa berpantang. Cuma amalkan setiap hari secara konsistan, hasilnya pasti berkesan.

 

atasi-sembelit-semasa-berpantang-5

Testimoni lagi, ostematrix memang boleh elak sembelit

 

Berapa Harga Dan Bagaimana Cara Untuk Dapatkannya?

Harga bagi 2 produk ini adalah mampu milik. Ostematrix RM64.95 dan Alfalfa RM60.95. Dalam sebotol Ostematrix mempunya 120 biji dan Alfalfa sebotol ada 330 biji. Total bagi kedua produk ini RM125.90 harga mampu milik.

Dulu akak tak pernah terfikir ada produk yang selamat, semulajadi dan berkesan macam ini. Akak macam anda-anda juga tercari-cari produk yang bagus tetapi sekarang Alhamdulillah ia memang berkesan dan selamatkan akak dari sembelit semasa berpantang anak yang seterusnya.

Untuk tahu lebih lanjut atau nak order boleh hubungi akak atau WhatsApp di no 013 205 0607. Ada juga yang ingin order dengan lebih segera boleh terus order secara online. Klik saja button ‘Beli Sekarang Klik Disini’ dibawah ini.

 

 

Sembelit itu merbahaya jika dibiarkan. Jika anda rasa kesihatan anda itu lebih utama, bertindak segera usah di tunggu-tunggu. Jangan malu jangan segan.

Ikhlas dari saya Kak Cun sudah membantu ramai ibu-ibu di luar sana.. 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge