Cara Betulkan Kitaran Haid Untuk Mudah Hamil

 

Masih ramai diluar sana mengalami masalah kitaran haid yang tidak normal, pada peringkat remaja mahu pun dewasa. Antara puncanya ialah gaya pemakanan yang tidak sihat.

Dan ramai juga yang mencari cara betulkan kitaran haid untuk mudah hamil bagi mereka yang telah berumah tangga. Tak lengkap bagi pasangan suami isteri kalau tiada cahaya mata.

 

cara-betulkan-kitaran-haid

 

Beberapa cara yang akan saya kongsikan kepada wanita di luar sana yang ingin betulkan kitaran haid yang tak normal. Saya juga pernah alami perkara yang sama suatu ketika dahulu.

 

Punca Kepada Kitaran Haid Tidak Normal

Sedar atau tidak sedar diri sendiri yang menjadi mangsa kepada persekitaran yang tidak sihat. Antara punca kepada kitaran haid yang tidak normal ialah :

 • Gaya hidup yang tidak seimbang, kurang bersenam.
 • Diet pemakanan yang tidak sihat seperti kerap ambil makanan segera.
 • Kerap stress.
 • Pencemaran alam sekitar.
 • Kurang dedahan ilmu tentang zat nutrisi yang penting seperti vitamin/suplemen.

 

Cara Betulkan Kitaran Haid Dengan Mudah Dan Berkesan

Saya ada sebutkan tadi antara punca kitaran haid tidak normal ialah kurang dedahan ilmu tentang zat nutrisi.

Secara ringkasnya, pada zaman sekarang pemakanan dan persekitaran yang kurang sihat memaksa untuk kita amalkan vitamin atau suplemen sebagai melengkapkan zat nutrisi dalam badan.

Jika zat nutrisi cukup dalam badan, gaya pemakanan juga cukup sempurna dan bersenam, maka sistem tubuh badan dan hormon juga akan normal.

 

cara-betulkan-kitaran-haid-1

 

Vitamin Untuk Betulkan Kitaran Haid

Vitamin atau suplemen penting untuk tubuh badan kita untuk mencukupkan zat nutrisi keperluan dalam badan. Jika harapkan makanan harian seperti nasi, sayur dan ikan masih lagi belum cukup nutrisinya.

Jadi vitamin melengkapkan mana yang kurang dalam tubuh badan kita. Antara vitamin yang perlu di ambil untuk betulkan kitaran haid ialah:

 • GLA Complex – Bantu stabilkan hormon, meredakan senggugut, meningkatkan kesuburan, mengandungi Asid Gamma Linolenik (GLA), minyak bunga matahari dan Vitamin E.

 

 • CoQ-Trol Plus – Bagus untuk tingkatkan kesuburan, membantu tingkatkan tenaga dan kecergasan, pasangan suami isteri perlu ambil vitamin ini untuk bantu memudahkan untuk hamil.

 

 • B Complex – betulkan masalah sistem saraf, vitamin sebagai penenang emosi, vitamin complete dengan semua jenis vitamin B serta terdapat asid folic bagus untuk yang ingin hamil dan sedang hamil.

 

cara-betulkan-kitaran-haid-3

 

Testimoni Pengguna

#Testimoni 1

cara-betulkan-kitaran-haid-4

 

#Testimoni 2

cara-betulkan-kitaran-haid-6

 

#Testimoni 3

cara-betulkan-kitaran-haid-5

 

Cara Mendapatkan Vitamin Betulkan Kitaran Haid

 • Boleh hubungi atau WhatsApp saya di no 0132050607 – Rahayu untuk pertanyaan dan konsultansi.
 • Penghantaran COD dibuat bagi kawasan Klang, Kapar, Meru, Setia Alam dan penghantaran secara pos bagi seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak.
 • Anda juga boleh buat pembelian secara online dengan klik butang “Beli Sekarang” dibawah.

 

 

Pastikan anda dapatkan vitamin ini dari saya kerana saya akan guide anda cara makan yang betul dan berkesan. Jika cara makan yang tidak betul akan kurang berkesan.

Kesihatan lebih utama dari segalanya, jadi utamakan kesihatan anda dan juga orang yang anda sayang.

 

sumber rujukan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge