Cara Ibu Menyusu Berpuasa Penuh Dan Susu Meriah

 

 

Bulan Ramadan dah nak tiba. Saya pasti ramai ibu yang menyusu akan rasa susah hati takut production susu akan berkurang. Jadi saya nak kongsikan tips berkesan ini iaitu cara ibu menyusu berpuasa dan dapat berpuasa penuh serta susu meriah.

Saya cadangkan untuk ambil ESP Shaklee, dimana ia adalah minuman yang tinggi protein sangat membantu ibu menyusu berpuasa dengan rasa bertenaga sepanjang hari dan susu ibu juga akan kekal banyak seperti biasa.

Cara-Ibu-Menyusu-Berpuasa-Penuh-Dan-Susu-Meriah-11

ESP Shaklee ini mendapat sambutan ramai dikalangan ibu menyusu kerana ia juga adalah milkbooster. Walaupun ibu-ibu sibuk bekerja siang hari tetapi masih lagi dapat berpuasa penuh dan susu tetap kekal banyak dan meriah.

 

ESP Shaklee Bantu Ibu Menyusu Berpuasa Penuh, Susu Meriah

ESP Shaklee membantu badan kekal bertenaga sepanjang puasa digalakkan ambil semasa bersahur. Ia adalah minuman yang tinggi protein dapat buat perut kurang rasa lapar yang panjang. Ini kerana kadar proses pencernaan dan penyerapan protein lebih lama berbeza jika kita ambil makanan yang tinggi karbohidrat.

Saya sendiri amalkan ESP Shaklee ini semasa bulan Ramadhan dari anak pertama hingga ke-4 dan berjaya menyusukan anak walaupun sibuk bekerja di siang hari. Antara kelebihan lain jika ambil ESP ini ialah :

  • Ia bantu menyerap kolestrol
  • Ia bantu mencantikkan dan menyerikan kulit (dah tentulah nak raya mesti nak cantik 🙂 )
  • Ia bantu beri tenaga
  • Ia bantu kurang rasa lapar, digalakkan ambil semasa sahur
  • Ia bantu susu kekal banyak seperti biasa (milkbooster)
  • Ia melangkapkan zat nutrisi untuk keperluan badan

ESP ini boleh dibancuh bersama susu atau pun jus kegemaran anda sendiri. Rasanya yang sedap, lazat dan berkhasiat ini menjadi kegemaran ibu menyusu berpuasa tanpa risau lagi.

 

5 Sebab ESP Shaklee Penting Untuk Ibu Menyusu

1) Sumber Protein Lengkap

Sumber makanan protein lain seperti ayam atau telur sangat bagus untuk ibu menyusu tetapi kita tidak tahu kuantiti dan kualiti protein itu mencukupi untuk keperluan tubuh kita atau tidak. Yang pastinya sumber makanan protein juga akan hancur jika diproses pada suhu yang tinggi. ESP Shaklee sumber protein terbaik dapat mencukup keperluan tubuh kita seharian.

 

2) Memberi tenaga segera dan lama ketika menyusu

Ibu menyusu mesti rasa lapar tiap kali menyusu tapi ESP Shaklee bantu memberi tenaga yang segera dan bantu kurangkan rasa lapar. Malah ibu menyusu berpuasa dapat lakukan aktiviti seharian tanpa letih sambil berpuasa.

 

Cara-Ibu-Menyusu-Berpuasa-Penuh-Dan-Susu-Meriah-12

 

 

3) Memelihara Kesihatan Kulit 

Protein ialah makanan sel dalam badan. Ia bantu membina tesktur kulit yang menjadikan kulit ibu dan bayi sentiasa sihat.

 

4) Bantu Atasi Jeragat

Sedar atau tidak jeragat mudah terjadi di sepanjang penyusuan. Ini berpunca ibu kekurangan nutrisi yang menyebabkan mudah mendapat jeragat. ESP Shaklee bantu ibu menyusu mengelak dari jeragat semasa penyusuan.

 

5) Stabilkan Hormon

Hormon yang tak stabil membuat rambut mudah gugur dan mudah mendapat ekzema. ESP Shaklee sangat bagus untuk stabilkan hormon wanita kerana terdapat isoflaven di dalamnya.

 

Testimoni Cara Ibu Menyusu Berpuasa Penuh Dan Susu Meriah

 

TESTIMONI 1:

Cara-Ibu-Menyusu-Berpuasa-Penuh-Dan-Susu-Meriah-1

 

TESTIMONI 2:

 

Cara-Ibu-Menyusu-Berpuasa-Penuh-Dan-Susu-Meriah-2

 

 

TESTIMONI 3:

Cara-Ibu-Menyusu-Berpuasa-Penuh-Dan-Susu-Meriah-3

 

TESTIMONI 4: 

Cara-Ibu-Menyusu-Berpuasa-Penuh-Dan-Susu-Meriah-4

 

TESTIMONI 5 :

Cara-Ibu-Menyusu-Berpuasa-Penuh-Dan-Susu-Meriah-5

 

TESTIMONI 6 :

 

Cara-Ibu-Menyusu-Berpuasa-Penuh-Dan-Susu-Meriah-6

 

Nak Order ESP Shaklee

Dengan harga RM161 anda boleh buat pembelian dari saya dan anda akan mendapat konsultasi cara ambil yang betul dan berkesan. Boleh terus hubungi atau WhatsApp saya Ayu 0132050607.

 

 

Jemput klik & baca entry ini, mungkin anda berminat:

 

Comments(2)
  1. Nida April 12, 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge