Cara Kurangkan Sakit Slip Disc Tulang Belakang – Terbukti Berkesan!

 

Sakit tulang belakang disangka sakit biasa-biasa saja, jangan biarkan ia berlarutan jika benar ia slip disc. Slip disc bukan hanya sekadar sakit tulang belakang saja tetapi boleh menjadi lebih serius.

Apabila berlaku slip disc ia sebenarnya melibatkan bahagian sistem saraf dari tulang leher hingga ke bahagian tulang punggung. Sebelum anda mencari alternatif cara kurangkan sakit slip disc, dapatkan dahulu nasihat doktor di hospital dan buat pemeriksaan.

 

Cara-kurangkan-sakit-slip-disc-6

Simptom sakit slip disc biasanya kebas-kebas, rasa sakit bila duduk bersandar, rasa sakit bila baring dan ingin bangun. Sakit slip disc boleh buat seseorang itu tak boleh bergerak secara tiba-tiba kerana rasa sakit teramat sangat.

 

Bagaimana Sakit Slip Disc Terjadi?

Sakit slip disc terjadi apabila keadaan pada bahagian tulang belakang yang dipanggil cakera tidak berada di posisinya yang betul atau cakera terkeluar atau tergelincir dari posisi sebenar yang menyebabkan ia menekan saraf tunjang.

Keadaan apabila ia menekan saraf tunjang itu yang menjadikan ia rasa sakit sangat. Jika anda kerap merasa sangat sakit yang menyucuk-nyucuk dinasihatkan berjumpa doktor sebelum ia semakin parah.

Sakit yang berlarutan boleh membawa kepada lumpuh. Selain itu anda juga boleh mencuba alternatif berkesan cara kurangkan sakit slip disc yang akan saya kongsikan ini.

 

Cara-kurangkan-sakit-slip-disc-3

sumber : www.mayoclinic.org..

 

Cara Kurangkan Sakit Slip Disc Dan Merawatnya

Alternatif berkesan yang boleh bantu masalah sakit slip disc ialah dengan mengamalkan vitamin dari bahan tumbuhan tanpa campuran bahan kimia.

Vitamin yang terbukti selamat dan berkesan ini telah diamalkan oleh beberapa pesakit slip disc sebagai ikhtiar untuk sembuh. Ia mengambil masa sedikit demi sedikit untuk sembuh bergantung kepada individu.

Cara kurangkan sakit slip disc ini adalah ikhtiar yang telah membantu ramai orang. Antara vitamin yang diamalkan untuk atasi slip disc ialah Vivix, Omega dan Ostematrix.

 

Kelebihan Vitamin Untuk Atasi Slip Disc

Antara kelebihan vitamin ini ialah untuk membantu merawat atau membantu atasi masalah slip disc  secara dalaman terlebih dahulu selepas rujuk kepada doktor.

Kelebihan Vivix : Membantu pelihara keanjalan disc, perbaiki struktur sel, menyokong kesihatan sendi.

Kelebihan Omega Guard : Membantu baiki sistem saraf, atasi rasa sakit.

Kelebihan Ostematrix : Membantu atasi masalah sendi, pelihara tulang rawan, mempertingkatkan kusyen sendi.

 

Cara-kurangkan-sakit-slip-disc-2

 

Testimoni Bagi Kurangkan Sakit Slip Disc

#Testimoni 1

Cara-kurangkan-sakit-slip-disc

Berjaya kurangkan sakit slip disc

 

#Testimoni 2

Cara-kurangkan-sakit-slip-disc-1

 

#Testimoni 3

Cara-kurangkan-sakit-slip-disc-4

 

Cara Mendapatkan Set Vitamin Atasi Slip Disc

Harga bagi satu set vitamin atasi sakit slip disc ini ialah RM713, tetapi anda layak dapat harga diskaun. Anda boleh mendapatkannya dengan :

  • Anda boleh hubungi atau WhatsApp saya dengan untuk pertanyaan dan konsultansi di no 0132050607 – Rahayu.
  • Penghantaran COD bagi kawasan Klang, Kapar, Meru, Setia Alam dan penghantaran secara pos bagi seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak.
  • Anda juga boleh buat pembelian secara online dengan klik button “Beli Sekarang” dibawah.

 

 

Pastikan anda membuat pembelian dari saya kerana saya akan guide cara makan yang betul dan berkesan. Jika cara ambil yang salah kurang memberi kesan.

Kesihatan adalah paling utama dalam kehidupan. Fikirkan orang yang anda sayang.

 

sumber rujukan

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge