Cara Menghilang Jerawat Bernanah Dengan Cepat Dan Berkesan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Pada petang semalam Kak Cun dalam perjalanan pulang dari pejabat nak menghala balik ke rumah. Pergi dan balik naik motor lagi selesa nak elak sesak jalan raya. Bukan itu topik yang Kak Cun nak kongsikan sebenarnya tetapi nak kongsi kisah macam mana kita sebagai orang perempuan serius menjaga kulit muka. Dan Kak Cun pasti anda nak tahu cara menghilangkan jerawat bernanah dengan cepat dan berkesan kan?

Sebab semalam bila berhenti di sebuah lampu trafik yang agak sesak, sebelah Kak Cun mungkin pasangan suami isteri dalam perjalanan pulang dari kerja. Dan isterinya nampak cantik sebab kulit cerah tetapi sayang muka di bahagian pipinya penuh bintik-bintik merah, berjerawat dan bernanah. Helmet Kak Cun cover depan gelap jadi si isteri mungkin tak perasan yang Kak Cun sedang memerhatikan dia. Mungkin si isteri kurang tahu tentang cara menghilangkan jerawat.

Dalam hati Kak Cun penuh rasa kesian dan tertanya-tanya. “Adik, macam mana awak jaga muka dik. Banyaknya jerawat sampai bernanah?” Rasa macam nak bantu dia bagi tahu macam mana tip cara menghilangkan jerawat bernanah dengan cepat dan berkesan.

 

cara-menghilangkan-jerawat-dengan-cepat-dan-berkesan-5

Rasa sangat berbisa bila jerawat membengkak dan bernanah

 

Tip Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Suplemen Semulajadi

Mungkin anda perasan kalau satu jerawat besar timbul di muka merah dan bernanah boleh buat kita rasa pening kepala sebab sakit bisanya betul tak? Itu lah yang Kak Cun rasa juga dulu. Bukan itu saja kadang-kadang malu bila nak berhadapan dengan orang.

Jadi cara nak menghilangkan jerawat yang bernanah dengan cepat dan berkesan ialah mengamalkan suplemen dari bahan semulajadi dengan konsisten setiap hari. Diantara suplemennya ialah:

 • Omega Guard – ini untuk bantu merawat keradangan jerawat bernanah yang sedang sakit dan dapat kecutkan bengkak jerawat nanah dengan cepat sekali.
 • ESP (Energizing Soy Protein) –  ini penting sebab sel kulit muka yang mati akan digantikan dengan sel kulit muka yang baru. Sel kulit muka hanya hidup dan bertahan selama 21 hari dan sel kulit muka lebih lembut dan sensitif. Tak sama dengan kulit dibadan kita yang lain.
 • Vita C – ini ialah vitamin C yang dapat memudarkan jerawat dan kurangkan jerawat untuk tumbuh semula. Bukan itu saja malah kulit wajah pun boleh cerah sedikit demi sedikit.
 • Pencuci Muka Nutriwhite –  Penting cuci muka untuk buang semua kekotoran dan minyak dimuka setiap hari.

 

cara-menghilangkan-jerawat-dengan-cepat-dan-berkesan

Nampak kesannya ada beza sebelum dan selepas, berbaloi ambil Vita-C

 

Testimoni dari pelanggan diatas ini, beliau ada masalah kulit jenis berminyak dan sering ditumbuhi jerawat dan kadang-kadang jerawat bernanah juga. Masalah makin teruk lepas beliau menggunakan make up pelbagai jenis sebab memenuhi satu tugasan yang diberikan pensyarah.

Selepas daripada itu, beliau mencuba bermacam-macam produk untuk menghilangkan jerawat di muka. Sehinggalah kakaknya menyarankan beliau menggunakan Vita-C Shaklee.

Tetapi dahsyat! Selepas 3 mingggu konsisten, dengan mengambil 2biji pagi dan 2biji malam, kulit wajah beliau dah mengalami perubahan ketara. Kawan-kawan dan pensyarah juga menegur perubahan yang beliau alami. 🙂

 

cara-menghilangkan-jerawat-dengan-cepat-dan-berkesan

Memang nampak jelas, ada beza. Hilangkan jerawat dengan suplemen ini sangat berkesan.

 

Kelebihan Set Menghilangkan Jerawat Ini

Kelebihan bagi set menghilangkan jerawat ini ialah ia boleh bertahan lebih 5 bulan. Yang mana satu agaknya produk yang boleh bertahan penggunaannya hingga lebih 5 bulan ya?

 • Omega Guard – mengandungi 90 biji satu botol dan berbentuk softgel.
 • ESP – 1 tong ada 850 gram dan ia berbentuk serbuk perlu dibancuh. Boleh dibancuh dengan minuman jus contohnya.
 • Vita C – mengandungi 18o biji kapsul, 180 biji memang banyak dan berbaloi.
 • Pencuci Muka Nutriwhite – mengandungi 150 gram, boleh digunakan hingga lebih 5 bulan. Dengan penggunaan yang sedikit pun dah berbuih dan seluruh wajah boleh bersih hanya dengan guna sedikit saja. Anda rasa memang jimat, betul tak?

 

cara-menghilangkan-jerawat-dengan-cepat-dan-berkesan-3

Pencuci muka ini Kak Cun pakai tahan sampai 6 bulan baru habis. Jimat.. 🙂

 

Berapa Harga Dan Bagaimana Cara Nak Dapatkannya?

Harga bagi setiap satu produk ini ialah:

 • Omega Guard – RM136
 • ESP – RM150
 • Vita C – RM92.50
 • Pencuci Muka NutriWhite – RM119

Total harga: RM497.50

Anda yang berminat boleh hubungi Kak Cun melalui WhatsApp ke no 0132050607. Selepas anda telah confirm produk ini, terus boleh buat bayaran ke akaun bank yang Kak Cun akan nyatakan melalui WhatsApp. Dan barang ini terus akan dipos hingga sampai ke depan pintu rumah anda.

Jika anda berada di kawasan Shah Alam dan Klang boleh dapatkan secara COD (cash on delivery). Tak perlu malu bertanya, silakan Kak Cun sudi membantu.

 

 

Sampai bila anda nak teruskan jerawat bernanah penuh dimuka kan? Ini lah peluang dan caranya. Ini adalah produk dari jenama Shaklee yang selamat, semulajadi dan berkesan. Jangan gunakan produk yang terkandung bahan kimia lagi, kulit muka anda yang jadi mangsa. Orang lain muka bersih tetapi anda bagaimana? InsyaAllah  pasti berkesan dan terbukti. Ramai yang telah menggunakannya.

 

Hidup ini membantu, memberi dan kongsikan manfaat kepada orang lain. Itu lebih bererti.. 🙂

Hubungi Kak Cun sekarang, 0132050607.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge