Cara Merawat Demam Denggi Sebelum Jadi Denggi Berdarah

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

 

Setiap kali dengar orang bila kene demam denggi terus berdebar jantung. Sebab nak merawat demam denggi sebenarnya tak ada ubat yang spesifik pun. Hanya bergantung harap badan dapat sembuhkan sendiri.

Demam denggi melibatkan bacaan platelet pada darah. Kalau bacaaan platelet dalam darah makin rendah itu bahaya sangat boleh bawa kepada demam denggi berdarah dan juga maut. Dah buat macam-macam cara merawat demam denggi tapi platelet darah turun sikit atau tak membantu pun.

 

cara-merawat-demam-denggi-dengan-vivix-1

Tiada ubat yang spesifik untuk merawat demam denggi

 

Bahaya Demam Denggi Boleh Bawa Maut

Demam denggi berpunca dari nyamuk yang membawa virus dan ia boleh sembuh tanpa apa-apa ubat hanya badan sendiri dapat melawan virus denggi. Tetapi komplikasinya boleh membawa maut jika dibiarkan tanpa dirawat. Mesti dipandang serius dan digalakkan untuk cari alternatif cara merawat demam denggi.

Cara virus denggi ini berjangkit ialah ia akan attact sel-sel dalam badan dan berjangkit termasuklah sel imun kita. Sel pertama sekali yang akan dijangkiti ialah “Langerhan cell” yang berada dekat dengan kulit.

Dipendekkan cerita virus denggi ini boleh merosakkan sel-sel dinding saluran darah hingga boleh menyebabkan kebocoran pada saluran darah. Virus denggi mengambil masa 4-7 hari untuk membiak dan boleh berlanjutan hingga ke 2 minggu.

 

cara-merawat-demam-denggi-dengan-vivix-8

Simptom pengidap demam denggi

 

Simptom seterusnya ialah fasa demam. Dimana simptom mula menunjukkan demam panas cecah hingga 38-40 darjah. Selain itu pesakit akan mula batuk selsema, sakit sendi, kurang selera makan dan muntah-muntah.

Bersyukurlah dalam badan kita ada lagi satu system pertahanan iaitu protein dipanggil interferon. Interferon ini mampu merencatkan pembiakan virus denggi. Interferon inilah yang lawan virus hingga buat badan kita kebah.

Fungsi interferon ialah lawan virus on the sport dan menghasilkan antibody untuk singkirkan virus dalam badan. Jadi Vivix salah satu suplemen yang mampu membantu kuatkan system pertahanan dalam badan kita semasa badan kita dalam keadaan lemah.

 

Testimoni Cara Merawat Demam Denggi Dengan Vivix

Puan Hazwani telah beriktiar dengan cara ambil suplemen Vivix. Dimana vivix ini membantu menaikkan bacaan bagi pesakit demam denggi dengan berkesan. Pada yang tak biasa dengar vivix akan tertanya-tanya vivix tu apa ya? kan?

Ini dia penjelasan panjang tentang demam denggi suami Puan Hazwani. Kalau kita pun sanggup beriktiar dengan apa saja cara merawat demam denggi asalkan orang yang kita sayang kembali sihat. Betul kan?

 

Testimoni Merawat Demam Denggi #1

cara-merawat-demam-denggi-dengan-vivix

Cara merawat demam denggi dengan VIVIX

 

Testimoni Merawat Demam Denggi #2

cara-merawat-demam-denggi-dengan-vivix-3

Vivix berkesan rawat demam denggi

 

Testimoni Merawat Demam Denggi #3

cara-merawat-demam-denggi-dengan-vivix-4

Vivix berkesan rawat demam denggi

 

Testimoni Merawat Demam Denggi #4

cara-merawat-demam-denggi-dengan-vivix-6

Vivix berkesan rawat demam denggi

 

Cara Dapatkan Vivix Untuk Rawat Demam Denggi

Vivix dalam sebotol mengandungi 150ml. Bahan utama dalam vivix ini antaranya ialah anggur muscadine iaitu tumbuhan botanik bahan semulajadi. Ia tinggi dengan antioksidan mampu memberi kesan dan merawat hingga ke setiap sel dalam badan.

Digalakkan untuk ambil suplemen Performance Drink ia sejenis minuman yang boleh kekal air berpanjangan di dalam badan. Bila keadaan badan demam denggi seseorang itu akan lemah dan hidrat, jadi minuman ini sangat membantu. Ia berperisa oren yang perlu dibancuh.

 

cara-merawat-demam-denggi-dengan-vivix-7

Suplemen bantu rawat demam denggi

 

Jika berminat dan ingin dapatkan vitamin ini :

  • Boleh hubungi atau WhatsApp saya 0132050607 – Rahayu untuk pertanyaan dan konsultansi.
  • Penghantaran COD dibuat bagi kawasan Klang, Kapar, Meru, Setia Alam dan penghantaran secara pos bagi seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak.
  • Anda juga boleh buat pembelian secara online dengan klik button“Beli Sekarang” dibawah.

 

 

pengedar-shaklee-klang-kapar-meru-setia-alam

 

Pastikan anda dapat suplemen dari agen Shaklee yang bertauliah supaya dapat consult anda tentang cara pengambilan suplemen dengan betul dan berkesan. Kalau salah ambil nanti tak berkesan anda juga yang akan rugi. Saya akan bantu guide anda sebaiknya.. 🙂

 

Jemput baca dan klik : Pengedar Vivix Shaklee Klang, Kapar, Meru Yang AKTIF!

 

sumber rujukan : www.webmd.com

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge