Cara Merawat Gastrik Tanpa Bergantung Kepada Ubat-Ubatan

 

Cara Merawat Gastrik Tanpa Bergantung Kepada Ubat

Keadaan seseorang bila mengalami masalah gastrik ialah akan rasa sakit perut, walaupun dah makan tetap rasa sakit perut atau pedih-pedih ulu hati. Kadang-kadang ada rasa loya, sakit kepala, pening kepala, cirit birit, nak buang air besar dan kerap sendawa.

Semua simptom gastrik ini boleh dirawat dengan cara merawat gastrik tanpa bergantung kepada ubat pun. Malah ia terbukti berkesan, selamat dan semulajadi. Ia menggunakan dari bahan-bahan semulajadi tiada bahan tiruan, pewarna atau sebagainya dan ia tidak memudaratkan kepada diri sendiri pun.

cara merawat gastrik _2

 

 

Apakah Itu Gastrik?

Ada orang memandang remeh terhadap masalah gastrik ni walaupun di peringkat permulaan, sebab pada tahap permulaan ini lah kene jaga. Lagi baik kita mencegah dari merawatkan?

Kalau pengidap gastrik ini tidak dirawat ia akan berlarutan dan akan menyebabkan berlaku gastrik yang kronik pula. Bukan itu saja, malah akan menyebabkan berlaku pendarahan di dalam perut.

Kebiasaannya bagi pesakit yang mengidap gastrik yang kronik doktor akan ambil sampel dalam perut dan di uji samaada gastrik kronik ini boleh berisiko mengidap kanser atau tidak..Aduh! Gerun pula rasanya kan?

cara merawat gastrik _3

keadaan perut jika mengalami gastrik kronik hingga menyebabkan kanser

 

 

Cara Merawat Gastrik Tanpa Ubat

Jika berjumpa doktor, doktor akan beri ubat yang diberi nama Antasid, Antagonis H2, Perencat Pam Proton (PP1). 

Tapi selepas mengambil ubat doktor beberapa perkara perlu di amalkan juga. Iaitu ubah gaya hidup yang lebih sihat dan jaga waktu makan.

Beberapa perkara yang perlu dititik beratkan ialah:

  • Hentikan merokok
  • Tiada lagi minuman beralkohol dan minuman bergas
  • Elakkan mengambil makanan yang pedas dan masam
  • Amalkan minum susu
  • Jaga waktu makan sarapan, lunch dan dinner
  • Kerap makan tapi sedikit-sedikit
  • Jangan ambil ubat tahan sakit
  • Kurangkan minuman berkafein
  • Jika amalkan makan KURMA secara konsisten juga adalah salah satu cara merawat gastrik secara semulajadi

 

Tapi ada satu lagi cara merawat gastrik yang sangat istimewa dan terbukti berkesan. Sebelum tu, Kak Ayu nak kongsikan kepada anda satu video pendek tentang bagaimana ia boleh membantu merawat gastrik kronik wanita ini.. 🙂

 

Apa yang Puan Farahana ini amalkan ialah Set Gastrik Shaklee. Hampir 10 tahun kene gastrik, baru hari ni gastriknya dah sembuh dah tak ada sakit-sakit lagi. Cara merawat gastrik dengan Set Gastrik Shaklee memang sangat berkesan.. 🙂

 

Merawat Gastrik Dengan Set Gastrik Shaklee

Dalam set gastrik Shaklee ini ada ESP, Ostematrix dan Peppermint Ginger Plus. Semua produk ini adalah selamat, semulajadi dan berkesan digunakan tanpa campuran bahan kimia. Fungsi setiap satu set gastrik Shaklee ini ialah:

 

Energizing Soy Protein (ESP)

  • Ia mempunyai sifat alkali yang tinggi dapat meneutralkan kandunga asid dalam perut.
  • Ia sangat kaya dengan protein.
  • Ia juga mengenyangkan jika diminum, sekaligus dapat elak kene gastrik.

 

Ostematrix

  • Ia adalah kalsium dan sangat sesuai di ambil oleh pesakit gastrik.

 

Peppermint Ginger Plus

  • Ia mengandungi pudina, jintan hitam dan jitan manis serta halia.
  • Campuran kesemua bahan ini jika diambil dapat melegakan dan menyamankan perut yang sedang tak selesa dan sakit.
  • Juga boleh dimasukkan ke dalam air panas untuk dijadikan sebagai minuman herbal semulajadi.

cara merawat gastrik _1

 

 

Pengguna Set Gastrik Shaklee

Testimoni #1

cara merawat gastrik _4

 

 

Testimoni #2:

cara merawat gastrik _5

 

Testimoni 3:

cara merawat gastrik _6

 

 

Harga Bagi Set Gastrik Shaklee

  • ESP – RM159 : 850g
  • Ostematrix – RM64.66 : 120biji
  • Peppermint Ginger Plus – RM47.70 : 90biji

Total : 271.36

Penggunannya bertahan hingga 2 bulan, tak perlu nak repeat order setiap bulan. Jimat.. 🙂

Tapi anda boleh dapatkannya dengan harga yang lebih murah hingga potongan sebanyak 20% jika mendaftar sebagai ahli, hanya Rm69 sahaja. Ingin tahu harga ahli selepas menjadi ahli, anda cuma perlu SMS/WhatsApp saya 0132050607 –  Kak Ayu.

Tak mungkin anda nak biarkan:

  • Perut sakit hingga berguling-guling
  • Pedih ulu hati
  • Terpaksa cuti dari kerja
  • Muntah-muntah
  • Pening kepala sampai tak boleh bangun

Sengsara sungguh pada yang dah pernah alaminya kan? Jadi apa tunggu lagi, jom rebut dapatkan sekarang sementara stok masih ada. 🙂

Cara merawat gastrik yang memang dah terbukti. Dapatkan sekarang nanti menyesal. Orang lain boleh hilang dan sembuh dari gastri, kenapa tidak anda pula..! 🙂

 

Sebarkan kebaikkan. Feel free to share jika anda mendapat manfaat dari entry ini.. 🙂

 

 

Ayu Rosman

SMS / WhatsApp : 013 205 0607

Like FB: AyuRosman

SID : 915071

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge