Cara Tambahkan Susu Ibu Dengan Mudah Dan Berkesan

 

Masih ramai lagi ibu-ibu diluar sana yang tercari-cari cara untuk tambahkan susu badan dengan banyak. Ibu-ibu ni kadang-kadang sanggup nak jaga pantang makan itu ini hanya semata-mata nak banyakkan susu untuk anak. Kak Cun sendiri pun tak terkecuali, sanggup buat apa saja untuk anak betul tak? 🙂

Jadi Kak Cun nak kongsikan sikit tip berguna kalau diamalkan. Iaitu tip macam mana cara tambahkan susu badan. Cara ini sangat mudah untuk anda dapatkan bahan-bahannya diluar contoh macam dipasar memang senang dapat.

 

Cara_Tambahkan_Susu_Ibu_4

Antara makanan yang membantu dan mudah untuk tambahkan susu ialah seperti jagung. Seeloknya makan jagung yang direbus atau dikukus, kalau jagung yang dibakar kurang sikit sebab dah dibakar kurang khasiat dan nutrisinya.

Selain itu kurma, kita tahu kurma itu sangat tinggi khasiatnya elok untuk kesihatan badan. Bila badan atau hormon sihat, pengeluran susu akan bertambah. Kemudian selain kurma, anda boleh amalkan jantung pisang.

Jantung pisang yang baik untuk tambahkan susu badan ialah dari pisang abu atau pisang awak kalau tak silap Kak Cun. Tetapi kalau kita nak pergi beli jantung pisang dikedai-kedai atau dipasar manalah kita nak tahu jantung pisang ini jenis dari pokok pisang manakan? Jadi kalau Kak Cun beli saja jantung pisang mana pun.

Jantung pisang rebus makan jadi ulam memang sangat bantu banyakkan susu badan.

 

Cara_Tambahkan_Susu_Ibu_6

Tetapi Kak Cun faham sangat kita manalah nak dapatkan bahan-bahan ni semua setiap hari. Nak cari dan nak masak lagi kan. Jadi Kak Cun nak kongsikan cara alternatif paling mudah, cepat dan berkesan cara untuk tambahkan susu badan.

Cara mudah dan cepat untuk tambahkan susu badan dengan alternatif lain ialah anda perlu amalkan suplemen atau vitamin yang telah dipatenkan dan dimodenkan. Ia sangat berkesan sebab Kak Cun sendiri amalkan vitamin ini.

Vitamin ini bukan Kak Cun seorang saja yang dah ambil malah ibu-ibu diluar sana dah amalkan bertahun-tahun kerana ia berkesan dan mujarab sangat. Antara vitamin yang diamalkan ialah ESP, Alfalfa dan Ostematrix. Tiga produk ini antara yang paling basic.

 

Cara_Tambahkan_Susu_Ibu_5

Kelebihan ESP (Energizing Soy Protein) ialah :

 • untuk ibu yang nak tambahkan susu sebab ia tinggi dengan protein dari soya organik atau semulajadi.
 • Ibu-ibu yang nak tambahkan susu perlu ambil protein yang banyak. ESP ini ialah multivitamin yang lengkap dimana boleh menyihatkan badan malah boleh  menghasilkan susu yang berkualiti.
 • Nak banyakkan susu ibu dulu perlu sihat badannya.
 • Bayi juga akan cepat kenyang dan lena tidur.
 • Kesihatan bayi juga terjaga hasil dari vitamin sihat yang ibu ambil.

 

Kelebihan Alfalfa ialah :

 • Alfalfa tumbuhan yang telah diuji boleh menghasilkan susu sebab ia bantu merangsang sel-sel payudara untuk tambahkan susu.
 • Alfalfa ialah sejenis tumbuhan yang berakar jauh ke dalam. Lagi dalam akar lagi sangat tinggi khasiatnya.
 • Membantu cegah keputihan ibu jika ada.
 • Bantu mengecutkan rahim.

 

Kelebihan Ostematrix ialah :

 • Menguatkan tulang ibu dan menambahkan ketumpatan tulang. Sebab bila menyusu bayi akan menarik kalsium ibu dalam badan.
 • Bantu elak sembelit ketika berpantang.
 • Bantu elak sakit pinggang.
 • Bantu hilangkan rasa letih.
 • Tidur malam ibu lebih lena.

 

Apa yang Kak Cun terangkan ini memang sangat-sangat berkesan sebab ramai ibu yang dah amalkan dan dapat kesannya. Jadi Kak Cun kongsikan beberapa testimoni ibu-ibu yang dah dapat kesannya.. 🙂

Testimoni 1

Cara_Tambahkan_Susu_Ibu

Cara berkesan tambahkan susu ibu, sembelit pun hilang sesuai untuk ibu berpantang

 

Testimoni 2

ara_Tambahkan_Susu_Ibu_1

sangat berkesan, bertambah susu ibu dalam freezer

 

Testimoni 3

Cara_Tambahkan_Susu_Ibu_2

susu jadi meriah dengan set tambahkan susu ibu ini

 

Testimoni 4

Cara_Tambahkan_Susu_Ibu_3

Cara ini berkesan ramai ibu berpuas hati dapat meriahkan susu badan

 

Banyak lagi testimoni yang Kak Cun nak kongsikan, tapi cukup dulu yang ini penuh pula nanti dengan testimoni. Jadi jika ibu-ibu berminat untuk dapatkan vitamin set tambahkan susu ini boleh hubungi atau whatsApp Kak Cun 0132050607 (klik saja no ini untuk whatsApp).

 

Berapa Harga Set Tambah Susu Ini?

ESP : RM 170.93 (850g)

Alfalfa : RM 60.95 (330 biji)

Ostematrix : RM 64.93 (120 biji)

Total : RM 296.81 (WhatApps Kak Cun untuk dapatkan harga jimat – 0132050607)

 

Atau anda boleh saja buat pembelian secara online dengan klik button ‘Beli Sekarang Klik Di Sini’ dibawah. Pastikan anda beli produk ini dari Kak Cun kerana saya akan konsult anda cara pengambilan yang betul dan berkesan.

Kalau silap cara ambilnya akan tak memberi kesan. Jangan bertangguh dapat sekarang! 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge