Penyusuan Archive

Show Posts in

9 Tips Menyusukan Bayi Selama 6 Bulan Tanpa Gagal

  Setiap ibu mesti rasa ingin menyusukan bayi cukup selama 6 bulan eksklusif hingga sebaiknya 2 tahun. Banyak usaha dah dilakukan supaya dapatkan berikan yang terbaik untuk bayi kesayangan. Antaranya kerap pam konsisten setiap beberapa jam sebab kita tahu lagi kerap pengeluaran susu atau demand jadi semakin

9 Kelebihan Ibu Yang Menyusukan Bayi

  Ibu-ibu disarankan untuk menyusukan bayi secara ekslusif bagi tempoh enam bulan pertama selepas saja bayi dilahirkan. Kerana waktu enam bulan pertama ini tiada makanan yang lebih hebat selain susu ibu sebagai antibody kepada bayi. Ibu yang menyusukan bayi mesti tahu tentang ini. Bagi ibu-ibu yang menyusukan

Cara Tambahkan Susu Ibu Dengan Mudah Dan Berkesan

  Masih ramai lagi ibu-ibu diluar sana yang tercari-cari cara untuk tambahkan susu badan dengan banyak. Ibu-ibu ni kadang-kadang sanggup nak jaga pantang makan itu ini hanya semata-mata nak banyakkan susu untuk anak. Kak Cun sendiri pun tak terkecuali, sanggup buat apa saja untuk anak betul tak?

Bayi Tolak Susu Ibu Perahan Dan Cara Atasinya

  Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sedih betul bila bayi kita tolak susu ibu. Pengalaman dari kawan yang bertanya tentang penyusuan pada Kak Cun, katanya bayi tolak susu ibu perahan macam mana nak buat. Kisahnya dia menyusukan anak ketiga berumur 10 bulan. Masalahnya, anak dia tidak minum susu ibu

Set Bersalin Banyakkan Susu Ibu Hingga Stok 900oz Sebulan

  Assalamualaikum Alhamdulillah, masih ramai lagi ibu-ibu muda diluar sana yang bersungguh-sungguh nak menyusukan anak-anak mereka dengan susu ibu sepenuhnya. Sudahkah anda memilih set bersalin yang sesuai? Kak Ayu sarankan anda memilih set bersalin banyakkan susu yang mampu buat anda kumpul stok hingga 900oz hingga 1000oz sebulan.

Power Pumping Teknik Berkesan Banyakkan Susu Badan

  Ibu yang menyusukan anak mesti risau bila hadapi masalah susu badan semakin sikit. Terutama sekali bagi ibu yang dah mula nak berkerja selepas habis berpantang. Itulah yang Kak Ayu terfikir dulu waktu habis berpantang dan nak start kerja. Cukup ke tidak susu badan untuk anak? Nak

Milk Booster Terbaik Membantu Banyakkan Susu Ibu

  Apa itu Milk Booster? Apakah Milk Booster terbaik untuk anda dan bayi anda? Sudah mestilah Milk Booster terbaik adalah yang dapat membantu banyakkan susu ibu ketika susu anda sedang merundum. Kak Ayu akui ramai ibu-ibu diluar sana mengamalkan milk booster secara semulajadi seperti kurma, habatus sauda,

Teknik Mengepam Susu Yang Betul Dan Berkesan

  Assalamualaikum, Bagi ibu-ibu yang bercita-cita ingin menyusukan anak hingga dua tahun, ibu hendaklah kuasai kemahiran teknik mengepam dan memerah susu yang betul. Iaitu beberapa tip teknik mengepam susu yang betul semasa proses mengepam. Selain itu untuk mendapatkan ‘let down reflex’ yang lebih cepat dan dalam masa