Tip Kesihatan Archive

Show Posts in

8 Makanan Yang Sihat Membantu Atasi Rabun Mata

  Mata organ paling penting yang mesti dijaga. Jika anda mengalami masalah rabun mata beberapa makanan yang perlu diambil untuk fokus pada mata yang sihat. Terutama sekali ia membantu pada mereka yang ingin atasi masalah rabun mata. Untuk meningkatkan kesihatan mata bukan sahaja fokus kepada lobak merah

Atasi Serta Rawat Rabun Dan Silau Mata Dengan Berkesan

  Mata adalah organ yang paling penting yang mesti dijaga. Dengan mata jugalah memudahkan kita untuk melakukan banyak kerja dan perkara. Bersyukur pada yang memiliki mata yang sihat dan dapat melihat dengan jelas. Dalam masa yag sama ramai juga yang memiliki masalah pandangan mata yang rabun atau

Pengalaman Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Berkesan

  Nak hilangkan parut chicken pox bukannya mudah dan keyakinan diri pun down bila muka penuh dengan parut. Ada parut chicken pox yang jenis berlubang akibat garu sebab gatal-gatal. Kebiasaannya chicken pox ni akan terkene hanya sekali seumur hidup. Punca chicken pox adalah daripada virus yang akan

12 Cara Berkesan Turunkan Tekanan Darah Tinggi Tanpa Ubat

  Tekanan darah tinggi adalah penyakit yang jangan dipandang ringan. Sebab masalah ini antara penyakit yang dipanggil “silent killer” atau “pembunuh senyap. Caranya hanya dengan turunkan tekanan darah tinggi, pasti ada jalan penyelesaiannya. Masalah tekanan darah tinggi ini boleh menyebabkan strok atau angin ahmar, jantung dan paling

Cara Stabilkan Hormon Dan Haid Wanita Dengan Berkesan

  Masih ramai wanita yang bujang mahu pun yang sudah berkahwin masih alami masalah hormon dan kitaran haid yang tak stabil. Ini menyebabkan sukar untuk hamil dan punca kepada masalah-masalah lain juga. Sebab ini juga ramai yang mencari rawatan cara stabilkan hormon dan haid wanita yang berkesan

Cara Merawat Resdung Paling Berkesan, Ia Terbukti Berjaya

  Suami ada bercerita tentang kawan lamanya yang mengalami masalah resdung yang kronik hingga terpaksa menjalankan pembedahan. Waktu itu mungkin kawan suami tak terbuka hati untuk cuba beriktiar dengan cara merawat resdung yang berkesan. . . . . Resdungnya yang kronik menyebabkan tulang pipi dah jatuh sedikit

Rahsia Membantu Rawat Luka Jahitan Dengan Cepat

  Kita semua kalau dah disahkan perlu jalani operation di hospital dan selepas siap operation mesti nak tahu dan tanya doktor bila luka boleh baik dengan cepat kan. Kalau Kak Cun sendiri pun kalau boleh hari yang sama juga nak tahu bila luka jahitan boleh baik dengan

Bagaimana Penyakit Gout Terjadi Dan Cara Atasi Gout

Assalamualaikum dan salam sejahtera Penyakit gout bukan lagi baru di negara Malaysia ini. Penyakit ini dah menyerang ramai rakyat Malaysia. terutama sekali orang lelaki yang selalu diserang penyakit gout.   Apakah Itu Penyakit Gout? Gout memang sangat menyakitkan, gout salah satu penyakit yang akan menyerang sendi atau dipanggil