TERBUKTI! Ini Cara Menghilangkan Keputihan Paling Berkesan

 

Pada permulaannya kita fikir masalah keputihan bukanlah perkara serius tetapi lama kelamaan ia semakin serius contoh seperti berbau, cairan berketul-ketul dan faraj jadi lembap serta gatal-gatal. Sebab itu wanita perlu sangat cari jalan cara menghilangkan keputihan supaya tidak menjadi lebih kronik.

 

cara-menghilangkan-keputihan-atasi-keputihan-11

 

Saya sendiri pernah lalui masalah keputihan yang serius suatu ketika dulu. Memang rasa sangat tak selesa terpaksa pakai panty liner, gatal-gatal dan berbau hingga rasa takut dan bimbang kalau ada kesan sampingan lain yang boleh memudaratkan kesihatan diri.

 

Tidak Jaga Kebersihan Punca Masalah Keputihan, Betul ke?

Orang perempuan memang ramai yang hadapi masalah keputihan tetapi ia bukanlah berpunca daripada tak jaga kebersihan faraj semata-mata, banyak faktor lain yang menjadi punca. Antara punca lain ialah apa yang kita makan setiap hari atau mungkin ada allergik juga menjadi punca merangsang keputihan.

Selain itu, bibir faraj wanita terletak bahagian bawah dan terdedah dengan luar menyebabkan mudah mendapat jangkitan penyakit dan bakteria. Jadi penting sangat untuk menghilangkan keputihan. Kenapa badan kita boleh terjadinya keputihan?

 

cara-menghilangkan-keputihan-atasi-keputihan-12

Jaga kebersihan untuk elak masalah keputihan berlarutan

 

Memang sudah semulajadi Tuhan ciptakan wanita ini bila tubuh badan kita nak matikan kuman, faraj akan mengeluarkan cairan berbentuk asid. Bila badan kita makin banyak bakteria, makin bertambah-tambah banyak cairan asid akan keluar.

Cairan asid yang keluar dengan banyak memang bakteria akan suka kerana kawasannya yang lembap. Selain itu cairan asid bakteria yang banyak juga akan mengeluarkan bau busuk yang tak selesa. Nak atau tidak memang wanita perlu cari cara atasi punca hapuskan bakteria jahat dengan cara menghilangkan keputihan yang paling berkesan.

Antara punca masalah keputihan lain ialah:

 • Hormon tak stabil
 • Pengambilan pil perancang
 • Cara pemakanan kurang sihat yang kerap contoh gula berlebihan atau fast food

 

Cara Menghilangkan Keputihan Dengan Betul Dan Berkesan

Kita perlu faham cairan keputihan itu ialah cairan berbentuk asid yang tinggi, jadi cara nak neutralkan asid ialah dengan alkalikan cairan asid. Cara nak stabilkan atau neutralkan asid ialah dengan ambil vitamin Alfalfa, ia sejenis tumbuhan.

Kita juga tahu cairan bakteria ialah sejenis kuman, jadi cara nak matikan kuman bakteria ialah dengan ambil Vitamin C. Vitamin C ini ialah sejenis vitamin antivirus dan anti kuman.

cara-menghilangkan-keputihan-atasi-keputihan-9

Cara menghilangkan keputihan dengan amalkan vitamin yang betul

 

Seterusnya cara menghilangkan keputihan ialah dengan ambil antibiotik semulajadi. Elakkan ambil antibiotik yang tak semulajadi iaitu yang sintetik, dimana ia akan merangsang penghasilan keputihan lebih banyak nanti. Penting ambil antibiotik semulajadi iaitu vitamin Garlic.

Jadi vitamin-vitamin ini antara alternatif cara menghilangkan keputihan yang paling berkesan, iaitu vitamin Alfalfa, Vitamin C dan vitamin Garlic. Untuk lebih advance dan lebih premium boleh ambil sekali dengan Vivix sebagai makan tambahan yang boleh bersihkan rahim dan kuatkan sel seluruh badan, serta ia juga sebagai protection dari dalam.

 

Akibat Tidak Atasi Keputihan, Bahaya!

 • Keputihan menyebabkan seseorang itu tidak subur
 • Keputihan punca sukar untuk hamil
 • Keputihan punca berbau busuk tak selesa
 • Keputihan yang berlebihan punca kegatalan yang melampau
 • Keputihan punca seluar dalam sentiasa lembap dan mudah terkoyak
 • Keputihan punca hubungan suami isteri terganggu, malu dengan pasangan

 

TESTIMONI Hilangkan Keputihan Dengan Vitamin Semulajadi

 

cara-menghilangkan-keputihan-atasi-keputihan-1

Testimoni 1: Cara Menghilangkan Keputihan

 

cara-menghilangkan-keputihan-atasi-keputihan-3

Testimoni 2: Cara Menghilangkan Keputihan

 

cara-menghilangkan-keputihan-atasi-keputihan-4

Testimoni 3: Cara Menghilangkan Keputihan

 

cara-menghilangkan-keputihan-atasi-keputihan-7

Testimoni 4: Cara Menghilangkan Keputihan

 

cara-menghilangkan-keputihan-atasi-keputihan-6

Testimoni 5: Cara Menghilangkan Keputihan

 

Cara Dapatkan Set Vitamin Atasi Keputihan

Pastikan anda dapatkan set vitamin atasi keputihan dari saya kerana saya akan consult anda cara makan yang betul dan berkesan. Jika cara ambil yang salah tidak akan memberi apa-apa kesan, malah anda juga yang akan rugi sebab dah membazir kos.

Jadi jika anda inginkan set vitamin cara menghilangkan keputihan ini, boleh terus hubungi atau Whatsapp sy di no 013 205 0607 – Rahayu. Atau lebih mudah klik saja button WhasApp dibawah.

 

Cara order:

 • Boleh hubungi atau WhatsApp saya 0132050607 – Rahayu untuk pertanyaan dan konsultansi.
 • Penghantaran COD dibuat bagi kawasan Klang, Kapar, Meru, Setia Alam dan penghantaran secara pos bagi seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak.
 • Anda juga boleh buat pembelian secara online dengan klik button “Beli Sekarang” dibawah.

 

 

cara-menghilangkan-keputihan-atasi-keputihan-13

TERBUKTI! vitamin ini boleh atasi masalah keputihan anda. Usah runsing!

 

 

Jemput baca : Keburukkan Keputihan Dan Cara Atasi Keputihan Dengan Berkesan

 

 

sumber: healthresource4u.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge