Milk Booster Terbaik Membantu Banyakkan Susu Ibu

 

Apa itu Milk Booster? Apakah Milk Booster terbaik untuk anda dan bayi anda? Sudah mestilah Milk Booster terbaik adalah yang dapat membantu banyakkan susu ibu ketika susu anda sedang merundum. Kak Ayu akui ramai ibu-ibu diluar sana mengamalkan milk booster secara semulajadi seperti kurma, habatus sauda, lobak putih dan ada macam-macam lagi kan.

Kita ni sebagai mak-mak seboleh-bolehnya memang nak berikan yang terbaik untuk anak betul tak? Kita sanggup lakukan apa saja asalkan dapat berikan susu badan pada anak sehingga 2 tahun.

Milk Booster Terbaik Untuk Banyakkan Susu ibu _2

Kak Ayu percaya ada mak-mak yang terlalu obses tetap nak berikan anak menyusu badan hingga 2 tahun, sebab Kak Ayu pernah jumpa orang macam gini. Termasuklah diri sendiri, ye lah susu ibu kan yang paling terbaik untuk antibody anak juga, nanti bila anak kerap sakit kita juga yang susah kan..

 

Milk Booster Terbaik Membantu Banyakkan Susu Ibu

Kisahnya Kak Ayu juga pernah mengalami fasa yang sama seperti ibu-ibu lain, iaitu fasa susu ibu merundum waktu itu bayi kedua berusia 5 bulan. Susu badan merundum mungkin sebab stress di tempat kerja dan mungkin faktor lain juga. Untuk makluman 3 perkara ni memang Kak Ayu lakukan dan ibu-ibu menyusu pun patut tahu. Iaitu:

  • Elakkan minuman berkafein
  • Elakkan minuman berais
  • Amalkan minum air 3 liter

Cakap tentang stress, Kak Ayu stress bila stok susu dah makin berkurangan. Nasib Kak Ayu sama seperti Kak Farah ni. Kak Farah ialah ibu yang bekerja ship malam dan ada masalah stok susu yang makin berkurangan. Tapi ada cara yang Kak Farah ni lakukan untuk banyakkan susu badan dan sekali gus stok susu banyak dan konsisten. Jom tengok video pendek ni sekejap.. 🙂

 

Kak Farah ada kata “Cari jalan penyelesaian dengan meng’google’ dan berjumpa dengan maklumat tentang set penyusuan Shaklee.” Itu juga lah yang Kak Ayu lakukan dengan meng’google’ dapat banyak info. Jadi, Kak Ayu pun google lah milk booster terbaik untuk bantu banyakkan susu ibu.

Waktu itu memang jahil tak tahu langsung ada juga suplemen yang jual milk booster untuk banyakkan susu ibu. Sehingga bertemu jodoh dengan Kak Lin yang menerangkan setiap suplemen dalam set premium Shaklee. Di antara suplemen dalam set premium Shaklee ialah:

Milk Booster Terbaik Untuk Banyakkan Susu ibu _3

 

  • B-Complex – 120 biji (RM56.98)
  • Alfalfa Complex – 330 biji (RM56.98)
  • OsteMatrix – 120 biji (RM64.66)
  • Vita-Lea Iron Formula – 120 biji (RM94.08)
  • Sustained Release Vita-C Plus – 180 biji (RM98.05)
  • ESP Soy Protein Isolate Powder – 850 gram (RM159)

Kak Lin juga terangkan penggunaan bagi set ini adalah selama 4 bulan bertahan, maknanya tak perlu lah repeat setiap bulan nak kene beli. Jumlah keseluruahan bagi set ini berharga RM529.75. Tapi Kak Ayu beli set ini dengan harga yang lebih murah iaitu RM435.06 dengan cara daftar ahli(RM69) dan dapat harga murah. Dari situ baru lah tahu banyak kelebihan bila join ahli Shaklee.. 🙂

 

Fungsi Milk Booster Terbaik Set Penyusuan Shaklee

Milk Booster terbaik set penyusuan Shaklee ini terdiri daripada 6 suplemen dan mempunyai fungsi yang berbeza-beza. Kak Ayu akan terangkan satu persatu secara ringkasnya.

  • B-Complex berfungsi untuk mengurangkan stress, melegakan saraf dan melancarkan peredaran darah. Semua jenis vitamin B terkandung di dalam B-Complex ini yang membuatkan B-Complex ini sangat istimewa.

 

  • Alfalfa Complex – Alfalfa terkenal sebagai raja tumbuhan. Tumbuhan alfalfa ini berupaya menjadi milk booster terbaik untuk menambahkan susu badan. Ada juga yang makan daun alfalfa ini sebagai ulam atau goreng-goreng sebagai cara tradisional untuk menambahkan susu ibu. Alfalfa ini juga dikatakan sebagai perapat, yang dah cuba mesti tahu.

 

  • OsteMatrix sangat istimewa bagi Kak Ayu sebab bagi ibu yang menyusukan anak mesti akan sakit-sakit badan, sengal sana sini atau sakit pinggang dan letih, betul tak? Semua ibu akan hadapi masalah ni. Tapi lepas Kak Ayu amalkan OsteMatrix ni semua sakit-sakit badan tu dah tak ada lepas bangun tidur waktu pagi. Yang paling best nak membuang air besar sangat senang, dah tak ada masalah lagi. OsteMatrix ini terkandung Vitamin D lengkap, magnesium dan kalsium. OsteMatrix ini suplemen wajib Kak Ayu ambil setiap hari.

 

  • Vita-Lea adalah sebagai multivitamin. Kebiasaannya apa yang kita makan mempunyai zat yang tak lengkap, jadi vita-lea ini melengkapkan nutrisi dan khasiat dalam badan kita. Vita-Lea Shaklee adalah multivitamin yang tertua sekali di dunia dan tahun ini 2015 adalah genap usianya 100 tahun. Ujian kualiti telah dijalankan keatas vita-lea ini lebih dari 340 kali.

 

  • Vita-C atau pun dipanggil vitamin c berfungsi untuk meningkat sistem imunisasi dalam badan, bukan saja tingkatkan sistem imunisasi ibu tapi untuk anak juga melalui susu ibu yang diberi pada anak. Bila kadang-kadang rasa penat dan stress risiko untuk dapat penyakit macam batuk selsema sangat mudah. Istimewanya vitamin c ini jika diambil ia akan melepaskan sedikit demi sedikit di dalam badan, bermaksud khasiat vitamin c ini kekal lama di dalam badan. Kak Ayu tak pernah tinggal ambil vitamin c ni sebab kalau selsema cepat sangat baik dan ia membantu menghasilkan collagen elok untuk kulit cantik.. 🙂

 

  • ESP atau nama penuhnya Energizing Soy Protein. ESP membekalkan protein yang cukup dalam diet harian ibu. Ia juga salah satu milk booster untuk menambahkan susu ibu dan sebagai pemberi tenaga. Percaya atau tidak, ESP ini boleh buat seseorang itu rasa kenyang yang berpanjangan. ESP adalah minuman wajib bagi ibu yang ada masalah susu merundum pasti akan bantu banyakkan susu ibu.

 

Pengalaman Pengguna Milk Booster Terbaik Shaklee

Syukur Alhamdulillah, selepas Kak Ayu amalkan set penyusuan Shaklee stok susu makin bertambah dan masalah susu merundum juga tak ada lagi. Tapi tak syok kalau Kak Ayu seorang saja yang kongsikan pengalaman ni kan? Jadi Kak Ayu kongsikan sekali dari kawan-kawan lain yang pernah mengalami perkara yang sama.. 🙂

 

Testimoni Pengguna Milk Booster Terbaik #1

Testimoni #1

Milk Booster Terbaik Membantu Banyakkan Susu Ibu

 

Diana Othman

Sebelum ni tgk stock susu org je byk..sekarang Alhamdulillah..berkat produk SHAKLEE susun melimpah ruah..sy surirumah..boleh je direct feed baby..tp baby cepat kenyang stp kali lepas menyusu..
susu bengkak sesgt dah..sbb tu wat stock.. dudukmase anak 1st xambil shaklee sekali pump nak dpt 1oz pun ssh.. 🙂

 

Testimoni #2

Banyakkan susu badan dengan set penyusuan terbaik _6

 

 

Testimoni #3

Banyakkan susu badan dengan set penyusuan terbaik _8

Nor Melati

Terdetik nk kongsi pengalaman 3bulan mencuba alfalfa & ESP, Alhamdulillah setakat nie stok yg bjaya dikumpul utk si kecik..

Lepas sj bsalin hti dh nk fully bf tp susu xbrape byk..memandang bby Qhalish sy sgt kuat nyusu..ade cuba jgk bg susu formula pd mulanye tp bby munta mybe xsesuai..mls dh nk mcuba susu formula lain..dh mhl plk kn..tertengok statement kwn di fb y br lps pantang amalkan supplement shaklee..trs rojer dan sampai skrg sy amalkan dgn konsisten..paling happy dpt share info dgn kwn2 lain dan sume bminat nk mencuba…

#kulit bby qhalish makin cerah dan gebu bila minum ESP nie..yg paling best..badan sy dh kembali ke adal bfore preggy lg..

Thanks SHAKLEE!

 

Testimoni #4

Banyakkan susu badan dengan set penyusuan terbaik _9

 

Norfadilah Idrus

Blk keje trus pam. Alhamdulillah! syukur! 8 minit dpt 11oz..
ESP = vib b + vit c + vitalea + alfalfa + ostemetrix.. =)
Harap2 mcm ni jgk la rezeki bln ramadhan nt..

 

6 Sebab Anda Mesti Ambil Milk Booster

  • Bayi baru lahir menangis kerana kelaparan dan masalah kuning (jaundis)
  • Badan letih dan lesu semasa mengandung dan selepas melahirkan anak.
  • Kulit jadi kering dan tidak bermaya sebelum dan selepas bersalin.
  • Susu badan kurang pekat dan sedikit selepas bersalin.
  • Muka pucat dan tidak berseri.
  • Masalah tekanan perasaan atau stress selepas melahirkan anak

 

 

Cepat dapatkan sekarang.. 🙂

 

 

Ayu Rosman

SMS / WhatsApp : 013 205 0607

FanPage FB: AyuRosman

SID : 915071

 

 

 

 

Comments (1)
  1. Kamille Stephen August 5, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge