Penyelesaian Terbaik Untuk Atasi Masalah Kaki Kejang Semasa Hamil

 

Rata-rata bagi ibu yang sedang hamil akan mengalami masalah kaki kejang apabila kandungan sudah cecah 7 bulan keatas. Tak usah lihat orang lain diri akak sendiri pun mengalami perkara yang sama semasa hamil anak pertama dulu.

 

Bila Waktu Kebiasannya Kaki Kejang Terjadi?

Kebiasaannya akak akan hadapi masalah kaki kejang ini bila waktu tidur malam. Apa yang akak perasan kalau kaki terdedah tak berselimut atau tak berstokin dan kaki akan jadi sejuk. Waktu ini lah penyakit kaki kejang akan datang dan mudah sangat terkena.

 

cara-atasi-masalah-kaki-kejang-semasa-hamil-1

Punca kaki kejang adalah kekurangan kalsium dalam badan

 

Sakitnya macam urat dibetis kita bagai ditarik-tarik dan jari kaki pula akan membengkok, malah dalam masa yang sama kaki tak boleh lurus dan akak akan menahan kesakitan yang amat. Suami lah yang tolong urutkan kaki dengan minyak untuk kasi lega semula. Esoknya bila jalan confirm akan terencut-encut, rasa sakit dikaki masih terasa lagi.

Tetapi itu semua adalah sejarah semasa mengandungkan anak pertama sahaja. Mengandungkan anak-anak seterusnya akak dah tahu apa punca masalah kaki kejang dan tak alami lagi masalah kaki kejang setiap malam.

 

Apa Punca Masalah Kaki Kejang Semasa Hamil?

Punca sebenar apabila alami masalah kaki kejang semasa hamil adalah kita kekurangan kalsium dalam badan. Ini kerana bayi dalam kandungan telah ambil atau tarik kalsium dari ibu untuk tumbesaran bayi itu sendiri. Jadi ibu perlu tambah kalsium lebih banyak lagi untuk diri sendiri dan untuk bayi.

 

cara-atasi-masalah-kaki-kejang-semasa-hamil-4

kaki kejang sakit memang sakit, boleh menangis..

 

Rata-rata orang akan cakap “tapi saya dah minum susu..macam mana?”. Untuk makluman ibu-ibu yang sedang hamil, hanya dengan minum susu tepung yang dibancuh adalah tidak cukup. Jadi akak nasihatkan untuk tambah kalsium dengan mengambil suplemen dan cara ini sangat berkesan dan selamat.

 

Kalsium Ini Berkesan Untuk Hilangkan Masalah Kaki Kejang

Suplemen atau vitamin yang akak sarankan adalah dari jenama Shaklee, iaitu Ostematrix. Sebab kandungannya bukan saja kalsium tetapi terdapat magnesium juga yang baik untuk ibu dan bayi. Ini lah vitamin yang akak amalkan semasa hamil dan kesannya tak mudah kaki kejang setiap malam lagi.

Selain itu pinggang pun tak mudah sakit-sakit. Kandungan bahan dalam vitamin semulajadi ini adalah selamat dan tak diragui.

 

atasi masalah kaki kejang semasa hamil

Cara terbaik untuk atasi masalah kaki kejang semasa hamil

 

Ramai Ibu-Ibu Yang Hamil Berpuas Hati, Anda Bagaimana?

Buat ibu-ibu yang sedang hamil dan sengsara dengan masalah kaki kejang ini boleh dapatkan Ostematrix ini. Ia berkesan dan tak rugi kalau kita invest sedikit duit kita untuk kesihatan kita dan bayi. Bila orang tanya masalah kaki kejang akak akan advise perkara yang sama juga..Ostematrix.

 

cara-atasi-masalah-kaki-kejang-semasa-hamil-2

cara terbaik atasi kaki kejang semasa hamil

 

Jika anda ingin mencuba dan ingin dapatkannya boleh hubungi atau WhatsApp saya di no 013 205 0607. Jangan malu jangan segan, akak juga ibu-ibu macam anda juga.. 🙂

Atau anda juga boleh order secara online dengan lebih cepat hanya dengan klik butang “Beli Sekarang Klik Di Sini” dibawah. Mudah dan cepat barang akan sampai ke tempat anda.

 

Berapa Harganya Ya?

Harga sangat mampu milik, cuma RM64.95. Kandungan dalam 1 botol ada 120 biji kalsium. Usah ragu usah risau cepat-cepat order sekarang. Kos mencegah jauh lebih murah..fikir demi untuk kesihatan diri anda dan juga bayi anda.

Anda patut cuba dan lihat kesannya! 🙂

 

Ikhlas dari saya Kak Cun 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge