Punca Dan Cara Merawat Bell Palsy Dengan Berkesan

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

 

Ramai orang beranggapan bahawa bell palsy ialah stroke. Nampak macam penyakit stroke tetapi sebenarnya bukan. Ia dipanggil bell palsy dimana sebelah muka terherot atau jatuh.

Bell palsy berlaku apabila otot saraf pada bahagian muka yang melibatkan mata, hidung dan mulut menjadi lemah atau lumpuh. Tetapi hanya lemah atau lumpuh pada sebelah muka saja.

Apabila otot saraf muka lemah atau lumpuh menyebab muka menjadi tegang dan adakala ia terasa sakit. Keadaan ini juga menyebabkan mata dan mulut menjadi susah untuk dibuka dan ditutup. Segerakan mencari cara merawat bell palsy sebelum semakin parah.

 

Punca Bell Palsy Terjadi

Penyakit bell palsy akan membuat pesakit menderita dan sukar untuk bercakap dan berkedip, agak terbatas. Apa lagi apabila berhadapan dengan orang ramai, akan rasa hilang keyakinan diri.

Tiada punca yang lebih tepat bagi masalah bell palsy, tetapi ia berkait rapat dengan dedahan diri kepada virus. Virus salah satu punca yang menyebabkan bell palsy.

 

Cara Merawat Bell Palsy Dengan Berkesan

Bell palsy kadang terasa sakit sakit kerana otot menjadi tegang. Dalam masa yang sama sukar untuk buka dan tutup mata dan mulut. Air mata akan meleleh tanpa dapat dikawal.

Perkara pertama anda perlu dapatkan rawatan dan nasihat doktor. Selain itu, anda juga boleh iktiar cara merawat bell palsy dengan alternatif cara lain.

Iaitu dengan amalkan beberapa suplemen yang dapat kembalikan otot saraf muka kepada normal.

 

Merawat Bell Palsy Dengan Berkesan

Cara merawat bell palsy ialah dengan amalkan beberapa suplemen. Dimana suplemen dapat bantu mempercepatkan lagi pulih semula saraf otot muka kepada normal.

Selain itu rawatan akupuntur juga digalakkan. Klik link dibawah ini untuk lihat testimoni pesakit bell palsy berjaya sembuh kembali normal dengan amalkan suplemen.

Klik sini jemput baca >>  Cara Berkesan Merawat Bell Palsy Dengan Resveratrol Untuk Sembuh

Klik sini jemput baca >> Testimoni Atasi Bell Palsy Dengan Cepat Dan Berkesan

 

Jika anda ingin bertanya atau sedang mencari iktiar cara merawat bell palsy, boleh hubungi atau WhatsApp saya di no 013 205 0607 – Rahayu. Atau klik saja button dibawah untuk terus WhatsApp saya. Saya sedia membantu.. 🙂

 

 

sumber rujukan : mayoclinic.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge